PROGRAM

Fredag 3. mai

Kl 1700 Festivalen åpner med snorklipping og underholdning i rorbu med terrasse. Vi installerer oss i rorbuene basert på ønsker og behov.

Kl 1900 bydes det på felles kveldsmat og foredrag om padleeventyr i nære strøk! Vi tar en p resentasjon av morgendagens tur. Og jammen inviterer Tobias oss opp i tårnet!

Lørdag 4. mai

Kl 0700 starter dagen med morgenbad med avec fra «Humørbryggen».

Kl 0900 begynner felles padletur mellom holmer og ut i det åpne hav! Her passeres mange kulturminner, fra steinalderen av og oppover heilt til gassterminalen på Kollsnes!

Kl 1200 gjør vi strandhogg og lunsjer. Inkludert er servering av bakverk laget på svaberget der og da!

Kl 1700 er vi tilbake på Kvernepollen der kajakkene plasseres midt på «torget». Mens vi fortsatt har tørrdrakter på går vi rett over på overraskelser og konkurranser. Noen av de tror vi ikke at du har sett på norsk jord!

Kl 1900 er det duket for festivalmiddagen! Gled deg til havets buffet, diverse innslag og noen sprelske utdeling! Se på det ferske bildegalleriet fra dagens fellestur! Og kvelden glir rett over i foredraget «Våte drømmer».

Søndag 5. mai

Kl 0700 stiller de kvikke atter til morgenbad på «Humørbryggen».

Kl 0900 starter dagens felles padleeventyr. Turen byr på lek, latter, spenning, det ukjente, gruppeablegøyer og ting du ellers aldri gjør på padletur!

Kl 1200 lunsjer vi et sted med havutsikt og nyter nybakt på svaberget.

Kl 1500 er vi tilbake på Kvernepollen til tørre og våte forfriskninger.

Kl 1600 lukker vi ned Havgapet Padlefestival for i år og ønsker vel møtt neste år, så klart!

Fjæremannshuset i Breiviksundet

På Havgapet Padlefestival kommer du til å bli kjent med noen av Øygardens kulturminner. Ett av kulturminnene vi kommer til å stoppe opp ved, er fjæremannshuset i Breiviksundet. Tenk at dette var en fiskebu for fjordbønder som rodde innerst fra fjordene og ut i Øygarden for å dra på vinterfiske. Det må ha vært gode fangstmuligheter ettersom de tok den lange roturen, og oppholdt seg lenge i såpass enkle bygg. Som takk fikk folket i Øygarden hente jord og skogbruksvarer innerst i fjordene. På festivalen skal du få høre mer om dette og flere kulturminner.

Steinsatt mur i sjøkanten

I Breiviksundet er det også et gammelt fangstanlegg. Her er det bygget en flott steinsatt mur. Steinmuren stenger delvis av sundet og her ble det fanget sild, makrell og laks. Langs muren dro man landnoten omkring fisken man fanget.  På Havgapet Padlefestival skal du få høre en vanvittig hvalhistorie fra dette kulturminnet. Vil du høre?

© Copyright Havgapet Padlefestival 3.-5.mai 2019 i Øygarden